Guldbryllup

Det er bestemt ikke alle, der når at fejre guldbryllup, og der bliver stadig færre. Men dem der gør, kan se tilbage på et langt liv sammen i med og modgang.

I vore dage lyder det næsten utroligt, at nogen ender med at være gift gennem et halvt århundrede. Men det er ikke desto mindre, hvad det kræver, for at kunne fejre et af de absolutte ædleste bryllupper. 50 år i ægteskab er hvad der skal til, for at fejre guldbryllup, og som ved alle andre festlige lejligheder, hører der en lang række traditioner, der skal holdes i hævd.

Guldbryllup fejres med, at der sættes en æresport af gran dekoreret med årstidens blomster op omkring døren til deres hjem. Øverste er placeret et skjold i guld og rødt med brudeparrets navne og fødselsår.

Guldbrudeparret starter dagen med at blive vækket af familien og vennerne med sang og musik

Guldbrudeparret starter dagen med at blive vækket af familien og vennerne med sang og musik. Traditionelt synges viserne ”Det er så yndigt at følges ad” og ”I østen stiger solen op” og så sætter alle sig til bords og nyder en udsøgt morgenmad.

Guldbrudeparret er nogle af de heldig. De fandt hinanden, da de var henholdsvis 26 og 21 år, og har altså tilbragt et halvt århundrede sammen, og det har ikke altid været lige let, men de gode ting opvejer på alle måde alle de hårde tider. Og bruden fortæller her, om hvordan deres bryllupsdag forløb, 50 år efter de blev viet.

”Det var rigtig dejligt at blive vækket af alle børnene, børnebørnene, og vores venner, og alle havde virkelig gjort en kæmpe indsats, for at give os en dejlig dag. Vi følte os både beærede og lykkelige, og vi blev mindet om alle de gode stunder, vi har haft.”

Guldbrudeparret fik også brug for danseskoene, selv om der nok mere var tale om en stille svingom end ved tidligere store fester og mærkedage i deres liv. 

https://www.fotograf-vejle.dk/bryllupsfotograf-vejle/

”Vi har altid elsket at danse sammen, men det er noget helt særligt at danse til brudevalsen. Det bringer så mange minder frem, ja det er helt ubeskriveligt.”

Som traditionen foreskriver dansede Guldbrudeparret til brudevalsens toner, mens hele familien og alle vennerne dannede en rundkreds omkring dem og klappede takten, og kredsen sluttede sig langsomt om dem, indtil de stod helt tæt og kyssede hinanden.

”Det var helt magisk. Og tænk, vi har levet sammen i 50 år. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det var det ægteskab og den kærlighed, vi drømte om. ”

Og der er noget om snakken. I dag er der kun omkring 10.000 om året der kan fejre deres guldbryllup.

6 Replies to “Guldbryllup”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *