Kærligheden skal sejre

Det kan være svært at forene ægteskab med religion. Især hvis der er tale om to forskellige religioner. Kærligheden skal sejre, men det kan være svært, når man møder modstand fra begge familier, og det ikke er velset i omgangskredsen.

Nu tænker mange nok på bryllupper mellem jøder, kristne og islamister, men der behøver slet ikke være særlig stor forskel på religionsformen, før den blinde kærlighed kan skabe problemer.

Bryllup mellem en katolik og en protestant

I Nordirland betegnes et bryllup mellem en katolik og en protestant som et ”mixed marriage,” og selv om det med danske øjne kan virke en smule ude på overdrevet, er det problematisk at giftes sig på tværs af religionerne, selv om begge reelt set hører ind under kristendommen.

Nu er situationen i Nordirland en smule anderledes end mange steder, og religion spiller en meget stor del i den nordirske identitet. Det samme gør sig gældende når det drejer sig om at finde en livsledsager. Et bryllup i Nordirland er ikke bare et bryllup mellem to religioner. Det er et bryllup mellem forskellig opvækst, traditioner, lokalområde, uddannelse og andet. Og det kan skabe en lang række problemer.

Ikke nok med at man mener, at man har fundet den person man vil giftes med, hvilket i sig selv er en stor ting, skal man i Nordirland ofte slås med begge familier. Ikke at de ikke vil en godt, men der er store følelser på spil, og set i lyset af den lange borgerkrig, der på mange måder stadig deler protestanterne og katolikkerne i Nordirland, kan det være ekstra svært at få familiens opbakning.

https://fotografaalborg.net

Et andet problem er, at opvækst og skolegang ofte er med meget forskellig, og hvis familierne på trods af alt, og blod nu engang er tykkere end vand, giver deres billigelse, er der sandsynligvis nogle af vennerne der vil se skævt til.  

Nu er det ikke kun i Nordirland sådanne problemer eksisterer, og det er nok mere åbenlyst i et samfund som det danske, der ikke er religiøst anlagt, da vi her taler om, helt forskellige traditioner, såvel kulturelt som religiøst. Men det er ingen tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre, nemlig at lade kærligheden sejre.

6 Replies to “Kærligheden skal sejre”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *