Talen til bruden

Talen til bruden er et af højdepunkterne i løbet af aftenen. Derfor bør den være velovervejet og velskrevet…Her er nogle gode råd til hvad den bør indeholde.

1. En tak til svigerforældrene
2. Tak til dine egne forældre. –evt. andre personer som har betydet meget i dit liv. 
3. Tale til bruden.
Dette er skelettet i talen.

http://bryllupsfotografaarhus.dk

Herudover kommer en masse andre råd:

• Skriv gerne talen i den ovennævnte rækkefølge. Det er vigtig at rette opmærksomheden mod din nye familie, og det er lige så vigtig med nogle rørende ord til dine forældre. Herefter gælder det bruden. Fordelen af tiden kunne hedde: 30% til forældre, 70% til bruden.

• Gør ikke talen for lang. Gæsterne gider ikke høre Jeres livshistorie, og om hvordan i vasker hinandens hår når I er i bad sammen.. en god tale varer omkring 5-10 min.

• Hold en rød tråd gennem hele talen. Det er en kliche, men det er vigtigt. 

• Brug gerne humor, -men ikke for meget. 

• Når du er alvorlig og følsom, så tal langsomt og tydeligt. Hold meget gerne pauser (2-3 sek.), det gør blot dine ord stærkere.

• Finder du en god balancegang mellem humoren og de tårevældende ord, så vil dine lyttere blive kørt gennem hele følelsesregistret, og de vil elske din tale. 

• Skriv dine ord ned. Man kan øve sig nok så mange gange og tro man kan den udenad, men man kan jo pludselig få gummiben, og så er der altså ingen til at hjælpe dig.

• Læs den gerne højt for dig selv. Det er noget andet når man faktisk siger ordene højt.

• Skriv den i talesprog, og i gerne i punktform. Det bliver for tørt at høre på hvis det lyder som noget der kunne være læst op fra en bog. At den skrives i punktform/stikord gør at man ikke bare kan læse den ordret op. Det gør den mere levende, og lader muligheden for en impulsiv improvisation være åben.

• Men ellers så husk på, at gæsterne er dine allernærmeste, og de elsker dig lige meget hvordan det går. Du kunne stå og baa buu, og de ville stadig elske dig. Så der er ingen grund til at være nervøs.

Taler

Under bryllupsmiddagen er det vigtigt, at sætte nok tid af til, at der er plads til taler og sange. Traditionelt er der en tydelig talerækkefølge ved bryllupper. Først er det brudens far, derefter brudgommen, så forloveren og sidst men ikke mindst brudgommens far. Herefter er det den nærmeste families tur. Brudens og brudgommens mor, bedsteforældre og søskende. Herefter står det mere frit. En god huskeregel er, at ikke alle der vil holde en tale, nødvendigvis får lov til det, for underholdningsdelen af en bryllupsmiddag skal ikke være for lang.

http://xn--bryllupsfotografrhus-c0b.dk

5 Replies to “Talen til bruden”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *