Hvorfor rives brudesløret i stykker?

Brudeslør

Intet på en hvid brud udstråler jomfrulighed, uskyld og frugtbarhed som brudesløret. Det næsten skjulte ansigt, gemt væk fra alles øjne, for at blive løftet og vist når overgangen fra pige til kvinde er en realitet. Brudesløret rives itu for at markerer overgangen fra pige til kvinde. Dog er dette i dag nok en sandhed med modifikationer, da de fleste der bliver gift allerede er kvinder.

Hvorfor river de mit dyre brudeslør i stykker?

Lise Madsen, brud

At være hvid brud var tidligere et tegn på jomfruelighed i sig selv. Men nu rives brudesløret ofte itu efter brudevalsen, hvilket er et udtryk for at bruden overgår fra pige til kvinde.

Hvis brudesløret er et arvestykke, som bruges igen og igen, bør man gøre det klart for alle, før man med vild energi begynder at rive sløret i tusinde stykker.

https://www.bryllupsfotografodense.dk

Brudesløret er også et symbol

Brudesløret er også et symbol for pigen på jomfruelighed og uskyld, og historisk set er det historien om den store kraft, som løsthængende langt kvinde hår har på mænd, derfor var det også kun unge, ugifte kvinder, der måtte have løst udslået hår. Med brudesløret blev håret og hermed tiltrækningskraften tildækket under brylluppet. I øvrigt gik gifte kvinder aldrig med udslået hår, de skulle enten bære tørklæde eller hue.

At bære slør ved sit bryllup blev først kendt i Danmark i midten af 1800-tallet og var et symbol på sømmelighed, tugt og blufærdighed, og derfor kunne det kun bæres af de jomfruer, der blev viet til Gud, eller til dydige unge kvinder, der skulle giftes første gang.

I nogle sydeuropæiske lande er betydningen at værne bruden mod onde magter. Andre har den opfattelse, at brudesløret var tegn på mistet mødom.

Det er således op til dig at tillægge den rette betydning ved dit helt specielle bryllup.

https://www.fotografbryllup.net

5 Replies to “Hvorfor rives brudesløret i stykker?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *