Toastmasteren

Toastmasterens opgave starter i det øjeblik, hvor værten rejser sig for at sige velkommen ved middagen. Når værten har givet gæsterne de praktiske oplysninger (såsom hvor toiletterne er etc), giver han ordet til toastmasteren.

Toastmasteren rejser sig, så alle kan se ham (og hvor han sidder, hvis de ikke kender ham), og meddeler gæsterne, at hvis de har en sang eller gerne vil have ordet i løbet af aftenen, skal de fortælle ham det.
Han vil så føre alle indlæg ind på en liste i rette rækkefølge, så han hele tiden ved, hvem der skal til hvornår.

Hvis der er mange gæster, kan det være svært for alle at høre, når der bliver slået på et glas, og det vil derfor være en god idé at have en lille klokke, som han kan ringe med, når der er et indlæg. Den er lettere at skelne fra klirrende glas og bestik mod tallerkner.

Læs mere om rollen som toastmaster

Toastmasteren

Det er toastmasterens fornemmeste opgave

Det er toastmasterens fornemmeste opgave at fordele sange og taler lige igennem middagen, så der bliver en passende pause mellem alle indlæg.
Han skal sørge for at talerne kommer i den rigtige rækkefølge, så ikke tante Tines tale kommer før gommens og lign. Derfor er det også bedst, at han koordinerer med køkkenet, så han ikke giver ordet til en taler i det øjeblik hovedretten serveres – for hvem bryder sig om kold sovs?

https://www.voresstoredag.dk/bryllupsfotograf/jylland

https://www.voresstoredag.dk/bryllupsfotograf/jylland/aarhus

https://www.voresstoredag.dk/bryllupsfotograf/jylland/kolding

https://www.voresstoredag.dk/bryllupsfotograf/jylland/aalborg

https://www.voresstoredag.dk/bryllupsfotograf/jylland/skanderborg

Når det er tid til at tante Tine holder sin tale, gør han hende opmærksom på dette ca 10 min. inden. De fleste vil gerne have lidt tid til at klare halsen og lade op til at skulle tale foran så mange mennesker, de sikkert ikke kender. Når det så er tid, ringer toastmasteren med klokken, rejser sig og siger “Nu vil tante Tine gerne have ordet. Værsgo!” hvorefter tante Tine rejser sig og holder talen. 

https://bryllupsfotograf.eu

I forbindelse med sange, skal toastmasteren ikke sige noget, kun sørge for at tjenerne kommer ind med dem på rette tidspunkt.

Undervejs igennem middagen, sørger toastmasteren for, at alle skåler med hinanden og brudeparret. Han er ansvarlig for skålene, kan man vist godt kalde det. Det er også hans opgave at sørge for, at middagen slutter i tide, så I kan komme ind til brudevalsen før klokken 24.

Toastmasteren

Toastmasterens opgave slutter i det øjeblik, der bliver sagt velbekomme

Toastmasterens opgave slutter i det øjeblik, der bliver sagt velbekomme, og gæsterne går ind til brudevalsen & kaffen – hvilket man også kan lade ham meddele, det er jo ham, der sidder med klokken.

Jeg håber, dette var svar nok, ellers skriv endelig tilbage – også hvis du har andre spørgsmål.

Det er dejligt at høre, at I er så lykkelige! ;o)
Held & lykke med jeres vinterbryllup. Jeg vil ønske jer alt godt fremover i et lykkeligt ægteskab.