Forlovelse

Et bryllup starter nogle gange lang tid før, gommen går på knæ og frier til sin elskede. Vi taler om forlovelse. Forlovelse er en gammel tradition, der ikke har nogen juridisk betydning mere, men stadig har en stor symbolsk betydning. Det er dog sjældent at forlovelse er meget mere end en kærlighedserklæring med traditioner, en slags mini-frieri.

Oprindeligt var forlovelsen et tegn på, at man nu var kommende ægtefolk

Oprindeligt var forlovelsen et tegn på, at man nu var kommende ægtefolk og lovet til hinanden i fremtiden. Dette kunne især ses i selskabslivet, hvor forlovede blev anset som par og inviteret som par. Dog er betydningen i dag lidt mere ugennemsigtig, for ikke at sige ren symbolik og tradition, da tiderne er skiftet en smule. Derfor vælger størstedelen der spørger om sin kæreste far om lov af romantiske og traditionelle grunde. Men det er da smukt.

Kirkebryllup

Normalt forbinder man et kirkebryllup med et bryllup under folkekirkens bemyndigelse, med præst og det hele. Men for at det kan lade sig gøre, skal mindste den ene part være medlem af folkekirken. Der er dog andre muligheder. Der findes et mindre antal frikirker, hvori det er muligt at få et kirkebryllup, selvom man ikke er medlem af folkekirken. Dog kræver det ofte, at man er medlem af den pågældende frikirkes trosretning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *