Toastmaster

Er du blevet bedt om at været Toastmaster? Der findes vel ikke en større festlig begivenhed uden flere former for underholdning heriblandt taler, musik og sang. Og for et velplanlagt bryllup gælder de samme regler. Omdrejningspunktet er selvfølgelig brudeparret, men uden en dygtig og god toastmaster, kan festlighederne hurtigt ende mere kaotisk.

Toastmasteren koordinerer alle taler, musik og underholdning, og en dygtig ordstyrer kan få selv de mest umulige gæster, til at opføre sig efter alle kunstens regler og sikrer en drømmeaften. Modsat kan en dårlig ordstyrer ødelægge selv den bedste fest, ved eksempelvis at være fuld eller for selvoptaget.

Læs mere om emnet her

En dygtig toastmaster

En dygtig toastmaster har planlagt enhver tale og sang, og burde aldrig vige fra sin plan, da hvis man først lader en sprænge talerækken, kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvis andre gæster også vil. Samtidig er det også toastmasterens rolle at præsenterer menuen for gæsterne og sørger for al det praktiske ved sange og anden underholdning under middagen.

Sidst men ikke mindst skal man være grundig i valget af en toastmaster, og det er nok derfor, det tit er enten forloveren eller en af familiernes gode venner, som de virkelig stoler på, der får opgaven. Grænsen mellem en perfekt aften og en mindre uheldig aften er hårfin, men med den rette ordstyrer, går det næsten altid godt.

Læs også: